Ik wil leven

Ik wil reizen zover ik kan gaan
Ik wil de vreugde vinden die in mijn ziel ligt

En de beperkingen doorbreken die ik ken
En mijn geest en gedachten voelen groeien;

Ik wil leven, bestaan, zijn,
En de waarheden in mij verstaan.

[New Directions van Doris Warshay]

Dit gedicht raakt mij al lange tijd. Ik voel de drijfveer om meer inzicht te krijgen in leven en mijn blik te verruimen. Vanuit dit verlangen heb ik diverse opleidingen gevolgd die inzicht geven in levensprocessen.

Ik volgde opleidingen in biodynamisch craniosacraaltherapie, systemisch werk, familieopstellingen, traumawerk, prenataal- en geboorteproceswerk, HBO Medische Basiskennis en HBO Psychosociale Basiskennis en de cursus EMDR. Sinds mei 2015 volg ik de opleiding The Diamond Approach aan The Ridhwan School voor Bewustzijn en Spiritualiteit.

Ook leven en werken met dieren, o.a. paarden en honden, inspireert mij. Hierdoor zie ik het belang om het hele levenspatroon te leren kennen, met al z’n licht- en schaduwzijden. Om zodoende zowel negatieve als positieve gebeurtenissen als ervaringen te kunnen beschouwen.

Hiermee werk ik als counsellor/levensloopbegeleider.

Ik heb jou meegemaakt als zeer toegewijde en zeer ervaren begeleider.

Anoniem

De sessies hebben mij geleerd hoe ik dicht bij mezelf kan en mag blijven en tools herhaald of opnieuw aanreikt zodat ik mezelf in moeilijke periodes staande kan houden.

Ik heb je ervaren als professioneel, warm, eerlijk, open, met humor, en lekkere thee, met aandacht, doortastend en helder voelend.

Ellis

Als begeleider heb ik je ervaren als open, respectvol, integer, vriendelijk, intelligent, luisterend en goed verklarend.

Door de integere en uitnodigende manier van handelen gaf je mij veel ruimte om te werken aan de vragen of opdrachten.

Marc

Je bent heel kalm en rustig, aandachtig en liefdevol aanwezig (zonder oordeel) en geeft daarmee vertrouwen dat alles er kan en mag zijn.

Er valt ook altijd wat te lachen. Je weet het ook altijd weer luchtig te maken. Ik ging altijd opgelucht naar huis.

Guusje

Ik heb geleerd mijzelf en alles wat ik ervaar met een enorm tedere, nieuwsgierige onderzoekende manier te benaderen. Daardoor heb ik ook geleerd dat verdriet, woede en angst (emoties) eigenlijk prachtige aanpassingen zijn van onze natuur waar altijd levenskracht in is te ontdekken en van waaruit deze weer is terug te vinden.

Anoniem

Ik leef nu dichter bij mijzelf/sta beter in contact met mezelf en ben veel gelukkiger.

Anoniem

Je hebt kennis van zaken en daarnaast ben je betrokken, empathisch, begrijpend, geduldig, respectvol, zorgvuldig en ruimhartig met de tijd. Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel veel respect voor je heb, als therapeut en als mens.

John

Het heeft mij opgeleverd dat ik niet langer bang ben voor emoties. Daarbij heb ik ervaren dat emoties niet eindeloos hoeven te duren en dat gaf en geeft mij heel veel lucht en maakt mijn leven een stuk lichter.

Guusje