Het labyrint als logo…

Een labyrint is een kruisingsvrij, slingerend pad, dat je loopt langs een aantal wendingen naar het centrum en je daarna weer terug naar buiten voert.

Veel mensen verwarren het met een doolhof. Dan mis je een belangrijk punt:

In een doolhof raak je de weg kwijt, in een labyrint vind je je weg!

Het labyrint is een oeroud archetype. De betekenis kunnen we zien als een weg die een mens via veel omwegen aflegt om uiteindelijk in zijn centrum aan te komen. In de huidige tijd is de weg door het labyrint voor veel mensen een metafoor voor hun levenspad. In het echte leven kent ons pad meestal ook de nodige – verwachte en onverwachte – wendingen.

De vorm van het labyrint geeft je vertrouwen dat je je kern [bestemming] ook kunt bereiken. Het belangrijkste is dat je in beweging blijft, de weg is het doel, luidt een oude wijsheid.

Op weg naar binnen laat je los wat je achter wil laten: verdriet, verwondingen, angst, wrok, schuldgevoel etc. Als je de gevoelens kunt ervaren kun je ze loslaten of een plaats geven. Hierdoor komt er ruimte voor nieuwe ervaringen. In het midden krijg je nieuwe inzichten, antwoorden, beelden, en misschien een gevoel van verwondering. Je intuïtie en diepere lagen van je ziel gaan spreken. Je wordt gevoed door je eigen binnenste en er kan transformatie plaatsvinden.

Op de weg naar buiten overweeg je nog een keer wat je gevonden hebt, je laat het aankomen in je bewustzijn en neemt het mee in je dagelijks leven.

“Het labyrint is in afwachting van onze ontdekking, want het zal ons door de zorgen van ons leven gidsen […] en ons uiteindelijk thuis brengen.”  [“Walking the sacred path” van Laurens Artress]

In mijn praktijk kun je terecht met allerlei persoonlijke vragen. Dit kunnen levensvragen zijn over zingeving, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, relatie of werk.

Mijn begeleiding is erop gericht om  jou te stimuleren en te ontdekken  hoe je jouw situatie beleeft en waar je naar toe wilt. Als counsellor werk ik niet volgens een ‘standaardlijstje’. Ik houd rekening met jouw gevoelens, wensen en ervaringen.

Samen zoeken we naar een nieuw perspectief…